Det finns många människor som drömmer om att resa runt i världen, men som känner att de inte kan göra det eftersom de måste arbeta för att försörja sig själva.
Läs mer här. Vad dessa människor inte vet är att det är möjligt att arbeta samtidigt som man reser, och det kan faktiskt vara en mycket givande upplevelse. Här är några tips för att göra det möjligt:

 

  1. Ta reda på vad du vill göra

 

Det första steget är att ta reda på vad du vill göra. Är du intresserad av att arbeta som frilansare? Letar du efter tillfälligt arbete? Eller hoppas du på att hitta ett jobb som låter dig resa som en del av dina arbetsuppgifter? När du väl har en uppfattning om vad du letar efter blir det lättare att börja undersöka möjligheterna.

 

  1. Organisera dig

 

Därefter bör du organisera dig. Börja med att skapa ett CV och en portfölj som lyfter fram dina färdigheter och erfarenheter. Om du inte har någon erfarenhet ännu är det inget problem – se bara till att lista alla relevanta färdigheter eller utbildningar du har. Börja sedan sammanställa en lista över kontakter – potentiella kunder, företag som söker anställda osv. Ju mer förberedd du är, desto lättare blir det att börja nätverka och hitta möjligheter.

 

  1. Använd tekniken till din fördel

 

Slutligen, använd tekniken till din fördel. Det finns många bra verktyg som kan hjälpa dig att hålla kontakten med ditt jobb eller dina kunder oavsett var i världen du befinner dig. Skype och andra videochattprogram är till exempel bra för att prata med kollegor eller kunder på långa avstånd, och onlineverktyg som Google Docs kan hjälpa dig att hålla koll på projekt även om du inte befinner dig på samma plats som dina teammedlemmar. Läs mer här.

 

Med lite planering och förberedelser är det möjligt att arbeta på resande fot. Så vad väntar du på? Börja utforska världen i dag!